Höst på Vitruvius

Nu börjar vi gå mot höst och Vitruvius mottagning håller öppet som vanligt. Vitruvius tar Covid-19 på stort allvar och följer folkhälsoinstitutet och smittskyddslagens direktiv.

För oss är det viktigt att ni som söker till oss känner er trygga, Vitruvius har vidtagit åtgärder för att minimera risken för att utsätta patient och personal för smitta och bla lagt ytterligare fokus på våra redan strikta hygienrutiner. Vi gör allt som står i vår makt att åstadkomma en så säker miljö som möjligt på Vitruvius för att kunna fortsätta utföra den sjukvård våra patienter behöver.

Ni har väl inte missat‼️

Hos oss på Vitruvius kan du som önskar boka in ett videobesök och det gäller oavsett till vem besöket avser, dvs. specialistläkare, psykolog eller fysioterapeut.

Om du som patient har tecken på infektion såsom ex hosta, feber, muskelvärk eller känner dig snuvig ber vi dig ta kontakt med oss på Vitruvius telefon 08 452 95 00 eller via vårdrummet för vidare information.

Välkommen till oss på Vitruvius

Vitruvius AB
Sankt Göransgatan 126, plan 11
112 45 Stockholm

🍂
🍂

Välkomna till oss på Kungsholmen

Välkomna till oss på Vitruvius som äntligen flyttat in i våra nyrenoverande lokaler på Kungsholmen.

Den nya adressen är Sankt Göransgatan 126 112 45 Stockholm, plan 11.

Vitruvius har öppet som vanligt under hela sommaren, men vi går inte med full styrka då det är semestertider. Det finns tider att boka till läkare, psykolog och fysioterapeuter som vanligt.

Välkomna till oss på Vitruvius.

Vitruvius håller öppet hela sommaren

Vitruvius kommer att hålla öppet under hela sommaren, då vi anser att tillgänglighet är viktigt för oss, samt att ni ska kunna känna er trygga att vi finns där för er när ni behöver oss. 

Under sommaren kommer det alltid att finnas en doktor på plats som är behjälplig.

Viktigt att tänka på är att våra telefontider kommer dock att vara begränsade, men vi lyssnar av telefonen kontinuerligt under dagen.

Ni har väl inte missat att Vitruvius även erbjuder videobesök för samtliga patienter i behandling, oavsett vilken behandling besöket avser dvs läkare psykolog eller fysioterapeut.

Information till Vitruvius patienter!

Vitruvius vill att du som patient ska känna dig så trygg som möjligt när du söker och får vård hos oss. Vi vill informera våra patienter med anledning av spridningen av COVID-19 att vi endast bedriver planerad sjukvård och då inte hanterar patienter med pågående smittsam sjukdom. Vi följer regelbundet och anpassar löpande efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer gällande COVID-19, vilket gäller både för vår personal och våra patienter.

Vi har vidtagit åtgärder för att minimera risken för att utsätta patient och personal för smitta och bla lagt ytterligare fokus på våra redan strikta hygienrutiner.  Vi gör allt som står i vår makt att åstadkomma en så säker miljö som möjligt på Vitruvius för att kunna fortsätta utföra den sjukvård våra patienter behöver. Hos oss kan du också idag få videobesök och det gäller oavsett till vem besöket avser, vilket också medför att vård och behandling fortsätter utan avbrott.

Om du som patient har tecken på infektion såsom ex hosta, feber, muskelvärk eller känner dig snuvig ber vi dig ta kontakt med oss på Vitruvius telefon 08 452 95 00  eller via vårdrummet för vidare information.

Vänligen Vitruvius 

Vi på Vitruvius Specialistläkarmottagning finns här för er när ni behöver oss.

Vitruvius tar Covid-19 på stort allvar och följer folkhälsoinstitutets direktiv och smittskyddslagen. Därför har vi på Vitruvius tagit fram nya rutiner som en service för våra samarbetspartners, efter önskemål under rådande pandemisituation. Från och med nu godkänner Vitruvius därför även nybesök över videolänk, förutsatt att vissa krav är uppfyllt/beaktat inför bokningen.

Vid oklara fall och tveksamheter ring oss, så hjälper vi till.

Ni når oss på nummer 08-452 95 00.

Vi som arbetar på Vitruvius ser det som mycket angeläget att patienten ska kunna erbjudas videobesök, för att alla ska känna sig trygga i sin behandling. Med hjälp av videobesök kan behandlingen fortlöpa avbrottslöst utan risk för smittspridning. På så vis kan patienten tillgodogöra sig sin behandling även framöver. 

Information kring videobesök på Vitruvius Specialistläkarmottagning

Vitruvius tar sitt ansvar för att minska smittspridning av Coronaviruset och erbjuder from nu videobesök för samtliga patienter i behandling och som önskar det, oavsett vilken behandling besöket avser dvs läkare psykolog eller fysioterapeut.

Vi som arbetar på Vitruvius ser detta som mycket angeläget att patienten ska kunna erbjudas videobesök som en service samt på så vis känna sig trygg i sin behandling på Vitruvius. På så vis påverkas inte behandlingen som fortlöper på bästa möjliga vis.
Risken för smittspridning minimeras samtidigt som det blir ingen skillnad i kvalitet med videobesök utan behandlingen kan fortgå utan avbrott.

Coronavirus – Covid-19

Nu har vi fått våra 1a fall i Sverige av Coronaviruset.
Blir vi själva sjuka med symtom på influensa dvs hög feber, hosta ont i muskler, huvud, hals etc. så stannar man hemma tills symtom försvunnit och man känner sig fullt frisk.
Observera att det är viktigt att ringa sjukvårdsupplysningen 1177 för vidare information när symtom uppstår.

Ringer du som patient och avbokar/ombokar sent p.ga misstänkt influensa så utgår ingen räkning, detta gäller endast denna patientgrupp.

Tips på hur du minskar att bli smittad:
1. Ta inte i hand.
2. Var noga med tvål och varmt vatten x flera.
3. Undvik offentliga miljöer & folksamlingar
4. Ta dig till jobbet ovan jord om det funkar.
5. Stanna hemma vid sjukdom tills du e frisk.
6. Symtomatisk behandling dvs Alvedon vätska vila

Välkommen till oss på Vitruvius

Hoppas att ni haft en skön julledighet och fått en fin start på det nya året.

Vitruvius mottagning har öppet som vanligt, våra ordinarie öppettider samt telefontider finner ni längt ner på startsidan.

God Jul & Gott Nytt år!

Vitruvius vill passa på att önska en God Jul & ett Gott Nytt år. Mottagningen öppnar åter igen den andra januari men vi har alltid telefonpassning vardagar.

Legitimerad Psykolog, Vitruvius specialistläkarmottagning Stockholm.

Om jobbet

Vitruvius söker nu en legitimerad psykolog med KBT inriktning samt erfarenhet av neuropsykiatriska utredningar. Vitruvius specialistläkarmottagning är en renodlad försäkringsmottagning som arbetar mot försäkringsbolag och privatpersoner, detta medför att vi inte har några avtal med offentlig vård. Våran målgrupp är huvudsakligen patienter med stressrelaterad ohälsa, men vi behandlar även övriga psykiatriska funktionsnedsättningar. 

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med erfarenhet av utredning diagnostik och behandling av psykiatriska funktionsnedsättningar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av tidigare arbete utifrån Vitruvius målgrupp.

Arbetsbeskrivning

Som psykolog på Vitruvius kommer du arbeta i ett multiprofessionellt team tillsammans med specialistläkare, fysioterapeuter och psykologer. I uppdraget ingår sedvanligt arbete utifrån socialstyrelsens riktlinjer om en god och säker vård utifrån en sammanhållen vårdkedja. På mottagningen utreds personer där det finns misstanke om psykiatrisk funktionsnedsättning, vilket innebär att psykologens roll omfattar exempelvis att medverka i differentialdiagnostiska bedömningar och ta ställning till vidare åtgärder.

 Kvalifikationer

Legitimerad psykolog med KBT steg 1 utbildad, med vana från neuropsykiatriska utredningar. Utifrån din psykiatriska erfarenhet ser vi gärna att du har erfarenhet av stress, trauma, smärta och somatisk sjukvård. Erfarenhet av rådgivning och handledning är meriterande. En förutsättning är att du tycker om att arbeta i team. Vi lägger stor vikt vid professionellt bemötande och patientfokus. 

Välkommen med din ansökan till :

Josefine Balazsi Enhetschef Vitruvius AB

josefine@vitruviusgroup.se

Öppettider Jul & Nyår

Vitruvius mottagning kommer att ha stängt under jul och nyår ( 21/12-1/1). Den 2 januari öppnar mottagningen som vanligt igen, då är ni välkomna till oss.

Under den tid då mottagningen har stängt kommer det finnas en läkare tillgänglig för receptförnyelse och eventuell kort avstämning per telefon. Ni har alltid möjlighet att lämna ett meddelande på 08 45 29 500 , vi lyssnar av telefonen kontinuerligt och återkommer.

Vid försämring, som ej kan vänta tills vi är åter eller akuta psykiatriska tillstånd, v.g kontakta Länsakuten på S.t Görans sjukhus tel. 08-123 49 200.

Långtidsvikariat

Vitruvius söker nu en receptionist ( vikariat från start december 2019 till augusti 2020) Välkommen att skicka in ert CV till josefine@vitruviusgroup.se

För vidare information om tjänsten är ni välkomna att läsa mer under fliken ” Jobba med oss”

Telefontider v.44

Under v.44 måndag och tisdag kommer Vitruvius att ha begränsade telefontider. Lämna ett meddelande, vi lyssnar av telefonen kontinuerligt och återkopplar till dig inom kort.

Höst och vinter på Vitruvius

Under hösten kommer Vitruvius att hålla öppet som vanligt.

Vitruvius kommer att hålla stängt under julledigheten, dock kommer alltid en läkare finnas tillgänglig för att kunna svara på era frågor och skicka receptförnyelse.

Våra öppettider och telefontider finner ni på vår hemsida, dock kan dessa variera under jul och nyår. Tänk på att om vi inte svarar i telefon, så lämna ett meddelande. Vi lyssnar av telefonen kontinuerligt dagligen och återkommer till dig så fort vi har möjlighet.

Ni har väl inte missat 24- timmarsregeln som innebär att Uteblivet eller avbokat besök inom 24 timmar debiteras fullt pris.

Telefontider under sommaren

Under sommaren kommer telefontiderna att vara begränsade.

Vi lyssnar av telefonen kontinuerligt och återkommer till dig inom kort.

Trevlig sommar önskar vi på Vitruvius.

Vi finns för dig i din vardag.

Vitruvius kommer att hålla öppet under hela sommaren, då vi anser att tillgänglighet är viktigt för oss, samt att ni ska kunna känna er trygga att vi finns där för er när ni behöver oss.

Under sommaren kommer det alltid att finnas en doktor på plats som är behjälplig.

Viktigt att tänka på är att våra telefontider kommer dock att vara begränsade, men vi lyssnar av telefonen kontinuerligt under dagen.

Telefontider

Hoppas att ni alla haft en skön och avkopplande påskhelg.

Den 1 maj kommer Vitruvius hålla stängt.

Den 2 maj till den 7 maj kommer Vitruvius telefontider att vara begränsade, det går givetvis bra att lämna ett meddelande, då vi lyssnar av telefonen kontinuerligt och återkommer till dig under dagen.

Glad Påsk!

Vi på Vitruvius vill passa på att önska er en glad påsk.

Nu tar vi lite ledighet och är åter i tjänst Tisdagen den 23/4

Ny Medarbetare!

Vi välkomnar Jenny Larsson till Vitruvius, Leg. Fysioterapeut som börjar arbeta hos oss i början på maj.

Telefon!

Idag den 25 och 26/2 har vi begränsade resurser att svara i telefonen pga. sjukdom.