Info Videobesök

För dig som har ett videobesök inbokat eller vill boka in ett videobesök på Vitruvius. ( Steg för steg hur du går tillväga)

1. Vitruvius bokar in dig som patient på en tid med bokningstyp videobesök

2. Vid bekräftelse-sms: Du som patient får en bokningsbekräftelse som skickas ut direkt till dig som patient när bokningen sparas, och en länk skickas med som du kommer att använda dig utav när videobesöket sker.

3. Vid påminnelse-sms: Likartat sms skickas ut vid påminnelsesms och inkluderar länken.

4. När du som patient fått sms:et klicka på länken så kommer du vidare till klinikens hemsida för videobesök.

Nästa steg: Hur gör du för att ansluta till videobesök?

Klicka på länken du fått i sms:et för att ansluta till ditt inbokade videobesök, följ sedan instruktionerna. Du kan också logga in på Vitruvius hemsida under fliken som heter ”kontakt/ videobesök”. På hemsidan kan du ta del av all denna info hur ni på bästa möjliga sätt kopplar upp er för ert videobesök och denna flik hittar ni under ”Info videobesök”.

  1. Patienten måste logga in med mobilt BankID.
  2. Första gången behöver du som patient ladda ner appen ”vårdrummet video” (dV- digitala vårdrummet ) och detta gör ni enklast genom att klicka på länken i sms:et, gå in i appstore och SÖK på ”vårdrummet video” eller att ni går in på Vitruvius hemsida under fliken ”kontakt/ videobesök” Tänk på att ni måste godkänna åtkomst till mikrofon och kamera.
  3. Patienten kan endast ansluta vid den aktuella tiden som ställts in – du som patient kan ansluta till videobesöket max 30 min innan besöket äger rum. Vi rekommenderar att du ansluter i lagom tid tills ditt besök äger rum. Glöm inte bort att under videobesöket så kan det ibland förekomma störningar och uppkopplingen försvinner/kopplas ifrån, ingen fara, var god att åter gå in i appen vårdrummet video” (dV- digitala vårdrummet ) så kommer du att kopplas upp som tidigare. Glöm inte bort att det kan ta lite tid innan exempelvis bild laddas upp, ibland kan det till och med stå ansluter men det är helt normalt och du är snart ansluten och kan fortsätta ditt videobesök igen.

Vi rekommenderar att samtliga patienter använder sin mobiltelefon för videosamtal istället för en dator.

Vissa antivirusprogram KAN nämligen blockera appen i datorn.